Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

RELIGIUM - 1 - VATIKAN

     RELIGIUM - 1 - VATIKAN
     
      Това е една дискусия, която е препечатвам. Оргинала в цветни картинки можете да видите на тази страница - ТУК.
     
      http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=755&st=45
     
      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
      18 АПРИЛ 2008
      ШВЕЦИЯ
      --
     
     
     
     
      [img]http://www.voininatangra.org/uploads/cavt449e1e9c43ffb.jpg[/img]
     
     
      --
     
      Karutzar Публикувано на: Jan 14 2007, 09:25 AM
     
      http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=755&st=45
     
      Често пишещ
     
      Група: Потребители
      Петее, престани да ни занимаваш с твоите библейски фантасмагории. Със сигурност в този форум има участници, които знаят много повече от теб за история на религиите. Ако толкова искаш да бъдеш последовател на Йошуа - ама истинския - не този христос натрапен ни от павел, ириней, и никейския събор - попрочети апокрифи - ще откриеш истинското учение на Йошуа и Буда - което е едно и също понеже стана въпрос за митичния "съставител", взел си името йоан - ма що толкова мрази този ми ти йоан Св.Николай, че взел че сложил в устата на исус толкова ненавист към него? Да този същия св.Николай, един от 12те апостола след т.нар. "самоубийство" на Юда, който е заел неговото място. И разпрострял учението на Йошуа в Ирак. И до днес всички християни н Ирак са николаити. Дааа, много ревнив е бил този йоан по повод на собствената си импотентност - щото изглежда не му ставала фатката (Пто е заменено с Ф) - и е "родоначалник" на монасите-хомосексуалисти. Ужас - каква е реалноста!
      Абе петее - ти да не се заглеждаш по малки момченца?
     
      ---
     
      Така, понеже ме заинтригува с това изказване, бих искал да те питам следното:
      - каква е разликата между "истинското учение на Йошуа" и неистинското (най-общо казано)
      - в какво се състои учението на "Йошуа - отговори ми в едно изречение, кратко и ясно.
      Пример: Според мен Християнството учи хората на братство и обич давайки 10 божи заповеди, които последователите трябва да спазват. Съдържа и известни пророчества. Нищо повече.
      - С какво се различава учението на Павел от учението на Иисус (аз разлика не намирам)
      Надявам се да получа кратък и ясен отговор. Благодаря предварително.
     
      --
      Истинското учение го търси в апокрифите и в християните-николаити в Ирак, които са българи мужду другото казано. Лъжливото можеш сам да си го прочетеш в днешната библия. 10тте божи заповеди за които говориш са от тората и се отнасят само за евреите. Исус (предпочитам да си го наричам Йошуа - това си му е истинското име) е дал само едно напътствие - Любовта. И понеже стана въпрос за Любов, бих искал и аз от своя страна да те попитам - знаеш ли с колко "любов" са изтребвали философите, знаещите и напредничави хора тези "колоси" на християнството - от първите до последните епископи - да започнем от кирил александрийски. Колко истински последователи на Йошуа са намерили мъченическата си смърт от мечовете на войниците на император константин, заради отказа си да приемат за истинно написаното в т.нар. нав завет? Тези "покръствания" със невероятно насилие много ми приличат на "помохамедастването" над българите от турците. Ама с колко "любOFF" са го правили - с фразата:"Повярвай или ще те убия"... (Справка - Емануил Роидис - "Папеса Йоана")
      Не обичаш да даваш отговори на поставените ти въпроси? - Нали Петее?
      Аз отговорих и на двата ти въпроса - Любов - за истинското учение на Йошу и "новия завет" - за фалшивото
      Привет
     
      --
     
      Karutzar Публикувано на: Jan 14 2007, 09:53 AM
     
     
      QUOTE (anti666 @ Dec 15 2006, 03:16 PM)
      Каруцар, Симеон Велики си е бил до последно тангрианин и християнин едновременно. Какъвто съм и аз, какъвто е бил кан Кубрат, какъвто е Елтимир и много други мъже и жени в този форум. При назначаването му Борис го предупреждава, че ако се занимава ЯВНО с тангрианство, ще го последва същата съдба като брат му Расате. Докрай той запазва военната структура с кавхани, боили и т.н., каквато е била от поколения насам. Когато напада византийските гадове, баща му е толкова сърдит, че се е покрил в манастира и даже не му е говорил.
      А ако търсиш конкретно доказателство, поразрови се из интернет и потърси едно любопитно писмо от римския папа Николай, в което се оплаква, че българския цар Симеон уж приел християнството, а си продължавал с езическите обичай. Конкретният повод бил, че Симеон участвал в колобърски ритуал с жертвоприношение на куче.
      А другият му брат Боян Вениамин - Магесник (също завършил Магнаурската школа и всъщност най-надарения от всичките) си е бил открито висш колобър и си е живял свободно в Троянския Балкан, макар Симеон да му е предлагал неведнъж трона.
     
      --
      Така де - мекере, измекяр и национален предател. На два стола не можеш да седиш, както не можеш да служиш на светлината и мрака едновременно.
      Бил бил симеон (колко е велик той сам си знае) тенгрианин и християнин. Дрън-дрън. Развил бил културата и писмеността - чия култура - на чифутите християни. И народа се обезверил и пропил.
      На никой ли не му е дошла на ум аналогията на имената?
      борис І, ІІ, и ІІІти? Какво са направили за България? Да започнем отзад-напред. борис ІІІтото мекере разказа играта на българските легионери и докара комунистите в България. Дотук!!! Същото е станало и при борис Івото мекере. Без разлика. за борис ІІри оставям аналогиите на вас.
      Такаааа, какво се е случило при мекерето моньо-чифутчето (абе къфф му беше номера - се го забравям - абе като му дойде времето ще го кажа)? Ами същото, което се е случило и при симеон великото чифутско мекеренце. Народът го посрещна като избавител от чифутския гнет. Но виждайки реалноста разочарованието премина в депресия и пиянство. На някой да му е направило впечатление, че българина се е пропил отчаяно?
      И моля, не говори повече за тайно и явно християнство и тангрианство. Тинтири-минтири. Запазил е държавните структури и бюрокрация, защото му е било нужно време хората му да възприемат римските държавни структури. От днес за утре не става.
      Аспарух е дошъл в България за да се обедени с друго български клон - за съжаление съединението с българите от северна италия не се е осъществило. Случайно някой да е чувал за български шевици в Бавария?
     
      --
     
      QUOTE
      Сигурно е имало причина Борис да постъпи по този начин.
     
      1. Не съм на негово място, а и аз не съм човека който да го съдя. Него Небето ще го съди.
      4. След Симеон ... мрак и иго .. 1100 години вече.
     
      толкова за доброто, което ни е доставило християнството
     
      От злото не е възможно да произлезе добро!
     
      --
     
      Каруцар Пайтонджия
     
     
      Каруцар, тези "тинтири-минтири" ги знам от хора, за които съм сигурен, че са много по-запознати от теб. Вярвам и на историческите източници. Може би и Елтимир пише глупости, ако си направиш труда да прочетеш една от последните му статии "Завръщане на тангрианството". Аз лично мнение не давам, ако не е базирано на някакви факти.
     
      anti666 Публикувано на: Jan 14 2007, 11:06 AM
     
     
      --
     
      Форумен инвентар
     
      "И моля, не говори повече за тайно и явно християнство и тангрианство. Тинтири-минтири."
     
      Забравих и още нещо. Много от колобрите са били монаси в православни манастири. Говоря ти за колобри, не просто тангриани. Там са се запазили много от старите знания. Откъде мислиш Васил Левски е бил посветен? Г.С. Раковски го е въвел в тангрианството, но той е бил подслоняван от монаси по-нанатък. Връзката е много по-дълбока, отколкото можеш да си предположиш.
     
      Karutzar Публикувано на: Jan 14 2007, 01:59 PM
     
      --
     
      Често пишещ
     
      QUOTE (anti666 @ Jan 14 2007, 01:06 PM)
      "И моля, не говори повече за тайно и явно християнство и тангрианство. Тинтири-минтири."
     
      Забравих и още нещо. Много от колобрите са били монаси в православни манастири. Говоря ти за колобри, не просто тангриани. Там са се запазили много от старите знания. Откъде мислиш Васил Левски е бил посветен? Г.С. Раковски го е въвел в тангрианството, но той е бил подслоняван от монаси по-нанатък. Връзката е много по-дълбока, отколкото можеш да си предположиш.
     
      --
     
      Едно е сигурно - Левски никога не се е кръстил с ръка - ненавиждал е попщината във всичките и форми. Да, бил е, и се е крил в манастири, но като българин при българи, а не като тангрианин при християни.
      И понеже стана дума да си защитя мнението, а в думите ти прозира не добре завоалиран намек, че не ми достига информация ( демек че не съм чел достатъчно) бих казал в своя защита, че казвам ужасно малко от това в което съм се убедил. А при мен за да стигна до дадено убеждение, то това става дълго и бавно, съпроводено с четене на обширна информация (скромно няма да спомена на колко езика) и продължително и логическо размишляване.
      В култ не издигам никого - даже и себе си. Това, че някой е казал нещо - е проосто повод за изследване на неговото убеждение, което след време води до приемането или отхрърлянето му. При положение че не съм съгласен (винаги се аргументирам, освен за очевадните неща) с дадено изказване гласно изразявам мнението си.
      Стоя на позицията си че "тайно" тангрианство няма - има регенератство.
      Ако беше си направил труда да прочетеш не само бегло (през ред) постинга ми щеше да ти попадне пред очите и думите ми "От злото не е възможно да произлезе добро". Бих добавил "От мрака не излиза светлина"!
      Нито от павелското християнство - спасение.
      QUOTE
      anti666 Публикувано на Jan 14 2007, 12:55 PM
      Каруцар, тези "тинтири-минтири" ги знам от хора, за които съм сигурен, че са много по-запознати от теб.
     
      Оставям на собстветото ти самочувствие да преценяваш хората и техния интелект/знания и този път за преценката ти относно моята скромна особа.
     
      --
     
      Каруцар Пайтонджия
     
      Нямам намерение да оспорвам знанията ти, Каруцар, нито пък аз твърдя, че знам всичко. Мислете различно, действайте еднакво! Уважавам мнението ти и след като така си решил - добре. Макар, че относно логиката, къде е смисъла след като Симеон е бил византийско-чифутско мекере да направи при Ахелой своите "кръстници" на кайма.
      Ето какво казва Паисий за Симеон
      "Защо бил знаменит цар Симеон Лабас? Понеже имал жестока и непрестанна война с гръцките царе и всякога ги побеждавал. Четири пъти ходил с войска в Цариград и пленил и изгорил много местности. През неговото царуване 35 години българите и гърците нямали никакъв мир. От това време между гърците и българите останала голяма връжда и порицание - и до днес. "
      Нещо не ми изглежда да е бил голям приятел с юдохристияните. А виж, вече за наследника му Петър съм напълно съгласен.
      „Но този грандиозен разцвет трае твърде късо - до смъртта на Симеона - и спира също тъй неочаквано, както бе почнал.” (Петър Мутафчиев, 1931 г.).
      Причината - Петърчо почва открито да преследва тангрианството и оттогава та до днес колобрите минават в дълбоко покритие.
      Надявам се да не твърдиш, че мадридското недоразумение има някаква родствена връзка със Симеон Велики. Къде мислите е било най-подходящото място да се съхранят тези знания, а носителите да бъдат оставени на спокойствие през дългите години на тирания? Отговорът е един - манастирите, особено планинските. Нямам намерение да конкретизирам, ако някой иска да знае повече - Елтимир на ЛП може и да отговори ако прецени.
      А за Левски - все някога истината ще излезе наяве. Наскоро едни се опитаха да го изкарат масон, каквито са те самите. Известната и чудата фраза "Времето е в нас и ние сме във времето" не е случайна.
     
      Karutzar Публикувано на: Jan 14 2007, 05:20 PM
     
      --
     
      Често пишещ
     
      QUOTE
      Надявам се да не твърдиш, че мадридското недоразумение има някаква родствена връзка със Симеон Велики.
     
      Не - и през ум не ми минава. Просто аналози. Историята се повтаря по спирала - много близка и подобна, но никога същата. Защо е водил симеон войни ли? За власт. Както и всички преди и след него. Една нация се крепи на интелектуалното си население. борис се е постарал да го унищожи до крак, и проправил пътя на симеон. Същата аналогия правя със чифутчето борис през 23та година. С помощта на цанков (и не само неговата) се отваря една кървава рана - и до днес незарастнала. И докарва в края на краищата на власт комунистите. Те това му беше и ролята на сатрапа на българските легионери чифутчето борис. Естествено, че не е точно същото със първия борис. Но е много подобно. И резултата е точно същия - никаква (или почти) интелигенция, "импорт" на интелигенция от вън (поповете, които покръстват българите (насила - забележи - с меч в ръка) - или при втория случай - внос на безмозъчни комунисти от сесере и тотално изтребване на цялата интелигенция - Белене е пионерски лагер в сравнение с това което се е случвало в първите месеци след капитулацията на деморализираната Българска армия пред съветската. Моят вуйчо е бил легионер. Едно от най-интелигентните млади мъже в Сливен. Естествено, че не знаем къде му е гроба и как е бил убит. Но от патилата на майка ми (още е жива) - били са разкулачени - знаеш последствията - съм наследил вродена хронична алергия към червения цвят във всичките му разноцветки.
      Юлий Сезар е казал една много права приказка: "За власта можеш да нарушиш всякакви божи и човешки закони, за всичко останало спазвай благочестие".
      Горе-долу и поради тези причини са постъпили борис І и симеон І. Но това е ренегатство и нищо повече. Надявали се да съборят византийската империя отвътре? Не зная. Мога да вадя изводите си само от крайните резултати от техните действия. А те са - нация без интелигенция. Т.е. тълпа. Възможно е богомилите да са били колобъри - не зная..., но не го отхвърлям като хипотеза. Но е факт, че богомилите (прикрити под маската на християнството) са притежавали висши знания. А те се дават само на достойните да ги притежават.
      За Левски:
      Не, не е бил масон. Бил е идеалист. Ботев също. И е бил много, ама ужасно начетен човек. Интелектуалец. Но не той е казал "Дай ми Свобода или Смърт". Казал го е Патрик Хенри на 25ти март 1975г. в Американския Конгрес - и става въпрос за Свободата на Америка - надеждата на цялото разумно човечество. Всички са се надявали, но уви... чифутите са като епидемия чумна - не оставят нищо след себе си живо. Ако Америка си е изкупила Свободата със злато благодарение (или може-би въпреки) усилията на ген. Вашингтон, то за България подобен изход е невъзможен.
     
      Ако някой има желание за пълния текст на речта на Патрик Хенри Give Me Liberty Or Give Me Death да го каже
      Привет
     
      ---
     
      Каруцар Пайтонджия
     
      Запознат Публикувано на: Jan 14 2007, 05:33 PM
     
      Да, аз се интересувам от темата, доколо в Америка са имали амбицията да са "надеждата на цялото разумно човечество". Търся отговор на въпроса-въобще имало ли е такъв момент?
     
      --
     
      Дефиниция за евреин:
      Евреин, това не е етнос! Това е начин на мислене, начин на действие, начин на живот! Паразити!
     
      TCHO-TCHO Публикувано на: Jan 14 2007, 06:18 PM
     
      Участник
     
      --
     
      Драги Каруцарю,
      заради Левснки и Ботева дето си написал, Поклон и Уважение от връх Вола !
     
     
     
      http://www.stefan-tcholakov.com/
     
      Стефан д-р Д Чолаков
      Швеция
     
      TCHO-TCHO Публикувано на: Jan 14 2007, 06:22 PM
     
     
     
      [img]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/4739.JPG[/img]
     
      ---
      Участник
     
      Драги Каруцарю,
      заради Левски и Ботева дето си написал, Поклон и Уважение от връх Вола !
     
      http://www.stefan-tcholakov.com/pic/4739.JPG
     
      http://www.stefan-tcholakov.com/
     
      Стефан д-р Д Чолаков
      Швеция
     
      --
     
      Спорт-Здраве Публикувано на: Jan 14 2007, 06:37 PM
     
     
     
     
     
      [img]http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/albums/userpics/10013/menolog.jpg[/img]
     
      Форумен инвентар
     
      Ето така трябва да се третират вашите юдейски "братства".
     
      Лелеее, дезинформацията не е от вчера а от 9ти век. Български неверници избивали християни в скафандри. Или май е било обратното - борис Іви е избил цвета на българската аристокрация - което е било пример на комунистите след 9ти септ. да го направят отново.
      Извода е 1: християнин=комунист=?
      бивши негри няма
      комунисти също
     
      Не знам коя е тая Наследникова,но явно хич не й увира тиквата.Хем го е дала черно-бяло(крие сведения),хем е изпуснала най-значимия елемент от фреската(крие сведения).
     
      По темата за национализма,влизането в еврейския съюз,създаването на международния образ на америка,та дори и по въпроса за библиейските "истини",коиот Petee засегна,на ум ми идват думите на Елин Пелин за себе си: "Работата в разказа е,според мене,да му знаеш края,да знаеш как трябва да свърши.Пътникът,ако не знае къде отива,Ще излезе на друго място.Трябва точно да знаеш...Героите трябва да си ги приспособява човек към сюжета.Те са ми потребни,за да си оправдая сюжета".
     
      Това е една актуална за всички епохи философия.Ако искаш да измениш събитията,сиреч,да подчиниш потока на съдбата на волята си,има два начина.Единият е Елин-Пелиновият - да успееш да наредиш така обстоятелствата,че желаният от тебе край да е неизбежен.В такъв случай без значение са всички обстоятелства преди този момент,защото краят определя развръзката.
     
      А вторият начин е Йордан-Йовковият.Йовков не създава събитието,той не се интересува от края.Той създава характерите на героите,поставя сцената и според набора на характери оставя развръзката да върви по релсата на логиката.
     
      Това са двата начина да се владеят събитията,използвани поотделно или едновременно.Съдбата на България,развитието на религиите,бъдещето на света отдавна са пешки,със собствен характер,наредени на дъската на игра с единствен възможен изход.
     
      Според мен работата и водата,за които говори georgi_nz,са именно задачата ни на Елин-Пелиновия,вече нареден модел,да противопоставим Йордан-Йовковия и обратното.Отпушвайки по този начин събитията,те сами да следват логиката.
     
      anti666 Публикувано на: Jan 14 2007, 08:20 PM
     
      --
     
      Форумен инвентар
     
      Ето и оригиналната снимка (цветна) и с липсващия елемент.
      Каруцар, като ученик ни влачеха по бригади. Там се запознахме с двама общи работника, които се оказаха...легионери. Забелязаха ни, защото се поздравявахме с вдигната ръка, правейки се на нацистчета, без да знаем тогава, че това е и тангриански поздрав. Още си ги спомням тези обрулени от живота старчета (поне така ми изглеждаха тогава). Помня като започнахме да ги разпитваме за операциите в Беломорска Тракия колко щастливи бяха, че някои иска да знае истината. Бяха горди българи и национализма не беше загинал в тях. Комунистическият режим не беше ги сломил...Не знам после какво стана с тях, бригадата свърши, ние почнахме училище, дето ни набиваха канчетата за конгреси и петилетки, но споменът за тези истински българи си остана.
     
      Прикачена картинка
     
      anti666 Публикувано на: Jan 15 2007, 12:24 PM
     
      --
     
      Форумен инвентар
     
      Сега забелязах, че Спорт-Здраве вече ме е изпреварил и горната миниатюра е поместена в галерията.
     
      Karutzar Публикувано на: Jan 15 2007, 04:34 PM
     
      Често пишещ
      Волжките българи приели исляма от арабите в 922 г., за да получат от тях помощ в отпора си срещу хазарите. “У нас ислямът уби българското, у вас - православието!” - казва историкът от Казан Фаргат Нурутдинов
     
      --
     
      anti666
      Винаги съм го казвал и продължавам да го твърдя - - "РОБ СЕ СТАВА САМО ДОБРОВОЛНО!"
      Тези двама легионери от твоите спомени от бригадите са били свободни - в съзнанието и мислите си. Самото слизане на душата в тяло и превъплъщението вече е затвор и робство. Нацията е идея - - национализмът - нейното превъплъщение на дело. (вярвам всеки един разбира разликата м/у национализъм и патриотизъм) Националистът не може да бъде християнин (сидеров ме възмущава със самоопределението си като националист), защото са взаимно изключващи се. Ботев, Левски, Раковски, и останалите колоси на Българският национализъм не са били християни. Чоли, както винаги сме на едно и също мнение.
      Проблема в България е не само че няма нация, няма дори народ. Има само тълпа. Индивидуали без собствено мнение, само с его и първични инстинкти. Тяхното "собствено" мнение им е поднесено на готово (и много услужливо) от медиите. В стара Гърция (Елада) такива хора наричали идиоти - с други думи - хора без собствено мнение. Нямали право да гласуват в полисите, въпреки че били свободни граждани. Тези дни дочух случаен разговор м/у двама (в момента съм в България) - единият беше загрижен за масовото нашествие на турци в бизнеса, другият му заяви - хич не ме интересува кой ще управлява - турчин или евреин - важното е да си живея добре.
      Толкова...
      --------------------
     
      Каруцар Пайтонджия
     
      Спорт-Здраве Публикувано на: Jan 15 2007, 05:14 PM
     
      Форумен инвентар
     
      Като стана дума за Гърция...доста трудоемко е,да се свърже Гърция с Елада.Елините,въпреки твърденията на специалистите,че културата им била кой знае колко развита за времето...Според мен нищо друго не са постигнали,освен да се карат публично на създадени за това места.Математика,философия...заимствали са ги от траките(т.е. от нас).Така и не стигнали до националната идея и затова си останали на полиси(поне са стигнали до съгражданската идея).
      Тъкмо затова,когато Рим ги поглъща,те се разтварят наедно с културата си като аспирин в чаша вода.Без национализъм няма единство,има паплач.Това е една твърде хубава мисъл на Елтимир,която четох някъде: корените на нашата дума народ са все populo,people,puelo или съгласните п,п,л.Ние също се имаме такава дума и тя е "паплач".
      Гърция е тъкмо парче от тая римска пасмина,която е заварена на съответните територии при разпадането на империята.
     
      Това е твърде поучително.И лъжец е всеки,който твърди,че "българската национална идея" не видиш ли се зародила по време на турското робство.Именно тя е това,което винаги е крепяло българите в държава не от векове,а от хилядолетия.
     
      Прав е Нурутдинов,както и ти,Каруцар.Не можем да възродим национализма,няма почва за това.Възроди ли се традицията,тя сама по себе си ще предполага национална идея.
     
      П.П.Сетих се и една хубава Езопова басня,която може да бъде разказана на мафиотската клика.
      Знаете,не било безплатно да шаваш от полис в полис.Езоп,тъкмо сдобил се със свобода,искал да отиде в Атина.Но на пристанището бил заловен от пристанищните стражи - той изглеждал като просяк,а за да се влезе в Атина без документ за търговска дейност,трябвало да бъдат предадени няколко чувала зърно и други благини.Те се заливали от смях пред вида на Езоп.Тогава той им разказал една историйка: "Когато великият Зевс създал Земята,тя била огромно море.Казал й "Преглътни три пъти" и тя преглътнала веднъж.Показали се върховете на планините.Преглътнала втори път и се показала сушата,континентите,островите.Когато Земята преглътне за трети път,няма да имаме нужда от стражи по пристанището".Стражите вече не се смеели.
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]