Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Документ от Софийски Университет - 22.12.1971

     Документ от Софийски Университет - 22.12.1971
     
      Днес 2 май 2013 година откривам този документ в разпръснатата документация, която имам. И за първи път разбирам, че съм изключен от "Математическия факултет". Спомням си, че бях викан от тогавашния декан на факултета доц. Благовест Сендов - БЕЗПАРТИЙНИЯ КОМУНИСТ, попския син. Може би е бил репресиран, но старателно е изпълнявал ролята на Партията. той ме беше извикал в кабинета си, където имаше и една младо хубаво момиче и като „ербап” петел ми нареждаше, че не съм имал достатъчно точки по системата с която се определяха познанията на студента, за което Той ще ме изключи от университета.
      Помолих го да не бърза с тази своя постъпка и да изчака нека си заверя семестъра и да се явя на изпитите, защото неговата програмирана система не компютъра, който имаха тогава в онези времена не може да определи познанията на човека. Този мой отговор не се възприе от него и поради това Аз казвам, че той се фукаше пред младото момиче като "герест петел" !
     
      Изглежда доц-ента не очакваше подобно обяснение, когато му казах, че Аз се учил математика във Висшия Минно Геоложки Институт и имам познания, за разлика от неговите студенти, който ми водеха упражнения.
     
      ТОВА ПРЕСТЪПНО КОПИЛЕ ДО-ЦЕНТА БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ , ДО-УЧВАЛ СИ ЗА ВЕРЕН ШПИОНИН В САЩ МЕ Е ИЗКЛЮЧИЛ ВЕДНАГА ОТ УНИВЕРСИТЕТА СЛЕД НАШИЯ РАЗГОВОР ВИДНО ОТ ДАТАТА КОЯТО Е НАПИСАНА 12.05.2071 ГОДИНА.
     
      Аз тогава отидох на с. Галата като спасител на пионерския лагер на Врачански Окръг и от там му написах едно препоръчано писмо, в което му обяснявах колко далеч е педагогическата работа като декан на факултета. Обяснявах му освен, че неговите студенти не са подготвени по математика да ни обясняват новата специално "Програмиране", но то беше защото нямаше учебници по който да се учим на тогавашния програмен език "Кобол" освен изнесената от мен лекция в писмен вид, че машината му не може да определи моите математически познания на този етап - ТЕСТА - ТЕСТИСИ-ТЕ - ТАШАЦИТЕ на американския прогрес.
     
      Отговор от тази гадина не съм получил !
     
      Съжалявам, че нямам копие от това писмо да регистрирам своето мислене, но тогава му бях написал :" Вие сте доцент и в скоро време ще станете професор, академик, но Вие никога не можете да бъдете доцент, професор, академик с общуването си с хората !"
     
      Престъпното копиле - "Безпартиен комунист" израсна както съм му написал. Стана ректор, професор, академик и народно дупе в "Народното събрание"
     
      След промените се извиси отново за "народно дупе" и председател на Народното Събрание в 1996 година.
     
      На 9 и 10 юли 1996 година имаше международна конференция на 33-те страни от Хелзинки, тези дето бяха подписали "Хелзинки - 1975", която конференция съм поздравил с телеграма ! Може би съм единственият Българин направил това, но не са писали за това - ДРУГАРИТЕ С "ЛАДИТЕ" !
     
      В ТЕЗИ ДВА ДНИ АЗ СЪМ НАПРАВИЛ ЕДНА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА МОСТА ПРЕД ШВЕДСКИЯ РИКСДАГ - ПАРЛАМЕНТ, КАТО БЯХ ПОСТАВИЛ МОИТЕ ПЛАКАТИ И ТРИБАГРЕНИК НА КОЙТО СЪМ ИЗРИСУВАЛ ЛЪВ ДЪРЖАЩ ЩИТ С ЛЪВ ! БЪЛГАРИЯ ТОГАВА ВСЕ ОЩЕ НЯМАШЕ ГЕРБ !
     
      Случката е следната, край мен минаха доста депутати и си спомням, когато свирех на цигулка как един белгийска дипломат ме слушаше пристигна пред мен и се наведе като остави някаква монета - ТОЗИ ЖЕСТ МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛ ТВЪРДЕ МНОГО, ЗА ДА ЗАПОМНЯ, КАК ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ НАВЕДЕ И ДА ОСТАВИ СВОЯТА МОНЕТА В УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИЯТ. Аз размених няколко мисли с дипломата от конференцията, за да разбера, че беше белгиец.
     
      Край мен мина и представителя на Русия - товариш Жилиновски, който беше посрещнат не така добре в България при поставяне на венец пред "Цар Освободител - Николай 2-ри" и тогава му извиках : "ТОВАРИШ ЖЕЛИНОВСКИ ПРИИДИТЕ СЮДА !" искаше ми се да си поговорим малко за отминалата случка за която бях чел във вестник "Демокрация", който се получаваше в Векшьо библиотека, където живея. За съжаление той само ми кимна с поздрав на ръка и продължи към парламента с четирима вероятно охранители или хора от делегацията.
     
      Край мен мина другарят Александър Йорданов, който погледна плакатите, но не може да разбере протеста ми на шведски език, но там имаше на тях име Стефан Чолаков, което може да прочете, а Българският байрак е доста голям ... И така, той ме отмина, както си свирих на цигулката създавайки интерес към моята демонстрация - АЗ НЕ СЪМ СВИРИЛ ЗА ПАРИ ! Аз свирех да събирам хората и да ги накарам да ме гледат и мислят.
     
      Тогава, когато Александър Йорданов - вече бившия председател на "Народното събрание" на България ме отмина, Аз му извиках :
     
      - "Другарю Йорданов, отдайте почит на Българския байрак ! - тогава той се върна обратно и застана пред мен с приказката ...
     
      - То ние не сме вече "другари", но хайде ...
     
      След това Аз му разказах за себе си и моята демонстрация и за телеграмата пратена в "Хелзинки - 1975", че Аз съм част от тази конференция и продължението от Хелзинки, участието ми в Парижката конференция за "Хелзинки", която се провеждаше всеки две години ! Това беше един общ разговор за моята демонстрация и тогава споделих с него, че някога в 1990 година, когато се завърнах през май в България да бъда кандидат народен депутат за Великото народно Събрание на България бях му отнесъл една специална размерна линийка за нуждите специално на неговия вестник "Век 21", която ми бяха дали шведски емигранти !
     
      Аз си бях изпълнил задачата !
     
      След това му припомних за интервюто от май месец по тогавашното радио "Свободна Европа", която се намираше вече в София и предаваше от там. Тогава му припомних думите, който беше казал "ЧЕ НЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ" - "КОГА ЩЕ СИ ОТВОРИШ УСТАТА !" - му казах ... Това беше едно припомняне, в което казвах : "Аз ви слушам какво правите в България" .... не съм прозд-Ъ политически .....
     
      Времената минаха, а Желев си отиде с историята, а нашия "демократ" Александър Йорданов стана посланик в Полша, Македония и все още не си е "отворил устата" ! Не вярвам да си отвори - "ЛАЙ-НЕ-ТА УСТА", те са му я позлатили, за да си мълчи според гръцките философи. Там имаше някакви шашарми в Полша около неговата съпруга с фирми, който съм забрави вече подробности.
     
      По едно време Той идваше във Враца, за да се прави на интересен като ще открива филиал на Ягелския университет !
     
      КОЛКО ЛИ ПАРИ Е ГУШНАЛ ЗА МОДЕРНО ИЗПОЛЗВАНАТА ДУМА - ЛОБИЗЪМ ? ТОВА ИСТОРИЯТА ЩЕ ПОКАЖЕ НО ПОЛИТИЧЕСКАТА МАЙМУНА ШЕ СИ ЗАМИНЕ ....
     
      Та тогава в разговора на моста "НА ВЪЗ-ДИШКИТЕ" от страни на шведския парламент, моят събеседник Александър Йорданов ми обеща да изпрати ДЖУР-налиската на вестник "Демокрация", на който му беше нещо като "сол - ташак, сол - путка" - НАСТАВНИК ... !
     
      Аз споделих, че надали ще вземе Тя интервю от мен - ДЖУР-наристката, както си мислех ! Плакатите ми не са кльопачка за новите "демократи"
     
      Същият ден минаха и двама други мъже от Българския парламент от делегацията и си споделих нещо с тях, но имената съм им забравил. Вероятно те ми се обадиха за малък разговор с мен след среща с Александър Йорданов !
     
      Друга е историята, която желая да споделя и вече споделих другите малки срещу с хората, когато край мен мина другарят доцент, професор, академик Благовест Сендов, НАСТОЯЩ В МОМЕНТА НА 1996 година с "Председател на Народното Събрание на България" с една група от четирима съпровождащи и когато мина срещу мен , Аз му извиках : " ДРУГАРЮ БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ, ОТДАЙТЕ ПОЧИТ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ БАЙРАК !"
     
      Копилето мина и си замина, като ме отсвири като : "ЯМБОЛСКИ ВЛАК КРАЙ ДАРДАНЕЛИТЕ - ТАМ НА ТОЗИ ПОЛУ-ОСТРОВ НЯМА ВЛАК", и ако не ме е познал като негов студент от миналото или другата версия да са се свързали с посолството в Стокхолм, за да вземат информация от тайната ДС, която съществува и сега, за лица живущи в чужбина...... Сигурно са му казали, кой стой на моста на "Въздишките"
     
      ИЗРОДА СИ Е ИЗРОД, ДА НЕ ОТДАДЕ ПОЧИТ КЪМ БЪЛГАРСКИЯТ ТРИКОЛЬОР - БАЙРАКА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА КОЯТО СА ЗАГИНАЛИ ХИЛЯДИ ГЕРОЙ НОСЕЙКИ ГО !
     
      Ако открия снимките от тези времена на демонстрация ще ги поставя, като история на времето за моята странна борба за някой гледащи ме като полезно изкопаемо то ерата на миналата "демон-крация" !
     
      ИЗВОДА МИ ЗА ТОЗИ ДОКУМЕНТ, КОЙТО ПОСТАВИХ, ЧЕ ВЕРОЯТНО Е ИЗПРАТЕНА НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН ОТНОСНО ИЗПРАЩАНИТЕ ПИСМО ПО ТЕЗИ ГОДИНИ, КАКВОТО БЕШЕ МОЕТО МНЕНИЕ ИЗПРАТЕНО ДО ФРЕНСКОТО ПОСОЛСТВО ОТНОСНО ВЕЧЕ БИВШ ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ, КОЙТО ПОЧИНА В 1970 ГОДИНА ! МОЖЕ И ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ ДА Е ИМАЛО ЗА МЕН ОТ ОРГАНИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И ПОРАДИ ТОВА СТРАХЛИВЕЦА - ПОПСКИ СИН БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ, Е ИЗПЪЛНИЛ СВОЯТА ЗАДАЧА, ЗА ДА ДОКАЖЕ СВОЕТО РОБО-ЛЕПИЕ ПРЕД УПРАВНИЦИТЕ, КАТО МЕ НАКАЖЕ МЕН !
     
      Драги мерзавецо Благовест Сендов, Аз съм ти бил работодател, за да живееш и се киприш над нещастието на Българския народ !
     
      Стефан д-р Д Чолаков
     
      2 май 2013
      Враца
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]