Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Рисунка - 08.12.1978

     Рисунка от архитект Йордан Лютибродски-08.12.1978
     
      Този ден е ден на Българските студенти и мой Роден Ден. Аз съм си бил във Враца и съм посетил проектанската организация обикалайки стайте започвайки с посещение на Кольо Бечев с който общувахме и бъбрехме за спорт и други неща. Приказвали сме си повече от друг път като на рожден ден. Тогава архитект Йордан Лютибродски, който ми е съученик от първи клас ми е направил този портрет за времето в което сме си бъбрили. Може би много сме си бъбрили и сме се смяли, защото на мен ми предстоеше този ден да се кръстя в черквата "Свети Николай". На майтап или шега, който както го е разбрал Аз правех този ритуал след като вече бях завършил висше образование. Това беше малка демонстрация за времето когато се следяха кръщенета и свадби в черква, а Аз си бях направил покани на фото-картичка. Кръстник ми беше моят племеник Любомир, а Аз му станах на него Кръстник понеже и двамата не бяхме кръстени.
     
      Ето така около моят рожеден ден имам тази рисувана снимка от архитект Йордон Лютибродски на който съм му направил впечатление, може би от разказания епизод, който ми предстоеше в черквата "Свети Николай"
     
      Тази рисунка е автентична от това време поради факта, че има поставен печат от мен. Този печат е посветен на патрона на Софииския Университет "Свети Климент Охридски" на който ден съм бил роден в онези времена.
     
      Рисунката на печата се създаден от мен и Аз съм поставил огън в ръцете на "Свети Климент Охридски", като противовес на открития паметник на Любомир Далчев.
     
      Със скулптора Любомир Далчев си разменихме по едно послание по този повод от честването на годишнината на Софииския Университет "Свети Климент Охридски"
     
      Може би някога ще открия и това писмо, за да го поставя, като документ за разменените мисли ...
     
      Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
     
      22 юни 2007
      Враца
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]